top of page
  • Writer's pictureViktor Kostický

Email Tracking - Ako zistiť, či bol tvoj email otvorený.

Email tracking je nevyhnutná pomôcka každého obchodníka. Je to jednoduchý spôsob ako zistiť, či bol odoslaný email adresátom otvorený. Dokonca v prípade, že bol v emaily priložený aj link, je možné získať informáciu aj o ňom - či a kedy bol otvorený.


Existuje množstvo email tracking providerov ako napr. Bananatag , SalesHandy , Mailtrack a mnoho ďaľších. Stačí do Googlu napísať email tracking a nájdete veľký výber. Existujú verzie zadarmo, spoplatnené verzie od určitého počtu emailov s rôznymi extra features (link tracking, štatistika a pod.) Ja osobne momentálne používam Email Tracker, ktorý je veľmi jednoduchý a iba drobnou ikonkou v Gmaily mi po rozkliknutí ukazuje, ktoré emaili boli prečítané. Takisto mám skúsenosti s platenou verziou Bananatag, ktorá má rôzne extra features ako napr. Email Analytics, Email Scheduling a iné, ktoré sú fajn, ale osobne mi prekážalo, že info o otvorení emailu a linku prichádza od Bananatagu v mailoch a ten počet môže celkom zahltiť inbox.

Úprimne, podľa mňa stačí zadarmo verzia, ktorá poskytuje najdôležitejšiu službu - informáciu, ktorý email bol kedy a koľko krát otvorený. Technicky je to veľmi jednoduché. Je to v podstate add-on, ktorý si na pár klikov prepojíš s Gmailom, Outlookom atď.


A ako sa to dá využiť? Keď si obchodník, vieš sa lepšie zamerať na dôležitejšie leady. Sales stratégia je jasná. Emaily, ktoré boli otvorené, majú väčší potenciál na follow-up a emaily, kde bol otvorený aj link, majú najväčší potenciál. Takýmto spôsobom získaš bez námahy dôležité info, vieš si načasovať lepšie follow-up a v neposlednom rade ušetríš kopu času.


Ak nie si obchodník, taktiež je niekedy fajn trackovať niektoré dôležité emaily a mať istotu, že klient alebo možno aj kolega tvoj email otvoril.


Skúste to, je to zadarmo a je to veľmi šikovné. Keď raz s tým začneš, už si sales bez email trackingu nevieš predstaviť.

bottom of page